Priljubljena prehrana: odtenki, pregledi, rezultati

"Najljubša" dieta je priljubljena tehnika hujšanja. Tega je zelo težko spoštovati, vendar bodo rezultati veseli. Kako slediti "najljubši" prehrani? Ocene, rezultati, nianse, meniji.

Bistvo prehrane

merite svoj pas, medtem ko sledite svoji najljubši prehrani

Dieto je treba upoštevati teden dni. Vsak dan morate jesti določeno hrano. To pomeni, da se telo vsakodnevno obnavlja za predelavo različnih snovi, kar vodi v aktivno izgorevanje maščob.

Torej, prvi, tretji in šesti dan pijejo. Pijete lahko kefir z nizko vsebnostjo maščob, različne sveže stisnjene sokove, juhe (vključno z mesom), žele, kompote, mineralno vodo, čaj, kakav, mleko, pitni jogurt, kavo (v majhnih količinah). Seveda morate piti čisto vodo. Pospešuje presnovo, pomaga pri čiščenju črevesja.

Drugi dan je zelenjaven. Na ta dan lahko jeste dušeno, svežo in kuhano zelenjavo. Ne morete soliti zelenjave. Lahko pa dodate različne začimbe. Krompir je treba opustiti, prednost pa imajo kumare, paradižnik, zelje, bučke, jajčevci, korenje. Kaj lahko kuhate? Solate, juhe, enolončnice, prigrizki.

Četrti dan prehrane je saden. Dovoljeno je jesti različne jagode in sadje. V jedilnik morate vsekakor dodati citruse, ananas, jabolka. Lahko jeste banane, vendar v omejenih količinah. Lahko naredite sadne solate, smoothieje, sladice.

Peti dan diete morate jesti beljakovinsko hrano. To so jajca, ribe, belo kuhano meso, morski sadeži. Lahko jeste tudi jogurt. Sol je treba uporabljati minimalno, vendar jo je bolje zavrniti. Na ta dan morate piti precej čiste vode.

Sedmi dan je mešano. To pomeni, da lahko jeste vso hrano, ki je bila dovoljena skozi celotno prehrano.

Koristni nasveti, rezultati in ocene

Po ocenah je najtežje pri tej dieti zdržati prvi dan. Da vas ne bi motili šibkost, glavobol, se je vredno vzdržati telesne dejavnosti in zaužiti več mesnih juh. Za ta dan je vredno načrtovati tudi nekaj zanimivega. To bo odvrnilo od želje, da bi nenehno kaj pojedli, in zadušilo občutek lakote.

Na beljakovinski dan morate piti več čiste vode. Če je to težko, lahko v kozarec dodate rezino limone. To bo izboljšalo okus.

Na dan zelenjave, sadja in beljakovin je vredno pripraviti bolj raznolike jedi iz dovoljenih izdelkov. To vam bo pomagalo ostati na dieti.

Ne pozabite na kontraindikacije. Te diete se ne morete držati pri težavah z ledvicami, sladkorni bolezni, hipertenziji in hipotenziji, stresu, srčnem popuščanju.

Rezultati prehrane so impresivni, znebite se lahko 2-4 kg. Da pa jih ohranimo, je treba pravilno zapustiti prehrano. V sedmih dneh morate zaužiti več zelenjave, beljakovinskih izdelkov. Porcije naj bodo majhne. In potem se morate držati pravilne prehrane. To pomeni, da jejte manj sladke in bogate hrane, kuhajte jedi z nežno toplotno obdelavo in se ne prenajedite. Poleg tega je treba pozornost nameniti športu. Izberete lahko katero koli telesno aktivnost (tek, aerobika, plavanje, hoja).